Tekirdağ'daki AFAD Gönüllülerine Kimlikleri Verildi

Tekirdağ'daki AFAD Gönüllülerine Kimlikleri Verildi
Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada bir otelde yapılan törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, AFAD İl Müdürü Recep Erol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü...

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada bir otelde yapılan törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, AFAD İl Müdürü Recep Erol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, AFAD personeli ve AFAD gönüllüleri katılım gösterdi.

Açıklamada görüşlerini belirten Vali Yıldırım, gönüllülerin bütün afetlerde profesyonel ekiplerin gelmesinden önce afet bölgesinde afete uğrayanlara, yardıma ihtiyacı olanlara yardıma koşan insanlar olduğunu ifade edildi.

Gönüllülerin önemli görevler yaptığını kaydeden Yıldırım, "Afet konusunda ne kadar eğitimli olursak, hem kendimize hem sevdiklerimize hem çevremize o kadar faydalı olabiliriz. Görevli ekiplerin gelmesinden önce afet bölgesinde gönüllüler oluyor. İhtiyacımızın olduğu her yerde AFAD gönüllülerini görüyoruz. Daha fazla eğitimli olmanızla afet anında meydana gelecek hasarlar ve kayıplar o derece az olacak. Bu çabaların her zaman devam etmesi gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.