Tekirdağ'da Çinekop Tezgahları Süslüyor

Tekirdağ'da Çinekop Tezgahları Süslüyor
Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, şimdilerde özellikle çinekop avcılığının yapıldığını ifade etti.Bazı balıkların az miktarda çıkmasının fiyatlara yansıdığını ifade eden Pehlivanoğlu,...

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, şimdilerde özellikle çinekop avcılığının yapıldığını ifade etti.

Bazı balıkların az miktarda çıkmasının fiyatlara yansıdığını ifade eden Pehlivanoğlu, "Şu sıralar tezgahlarda daha çok çinekop, istavrit ve mezgit yer alıyor. Havaların biraz daha soğumasıyla balık artacak diye ümit ediyoruz. Balığın artması fiyatlara da olumlu yansıyacaktır. Yılbaşından sonra avcılık nisana kadar devam edecek. İnşallah hem balıkçılarımız bol bol balık tutar hem de vatandaşlarımız ucuz balık yer." şeklinde konuştu.

Balıkçı Hasan Erol da vatandaşların lezzetinden dolayı bu sıralar en çok çinekopu tercih ettiğini belirtti.

Hava şartlarından dolayı zaman zaman fiyatların değiştiğini kaydeden Erol, "Avcılıkta sezonun yarısına geldik. Bu sıralar çinekop, istavrit ve mezgit avcılığı oluyor. Tezgahlarda çinekopa çok rağbet var. Çinekopun yanında diğer balıklarımız da her zaman günlük ve taze." ifadelerine yer verildi.