Tekirdağ'da Ataları Anmak İçin Karanfil Bıraktı

Tekirdağ'da Ataları Anmak İçin Karanfil Bıraktı
Süleymanpaşa ilçesinde Tekirdağ Kent Konseyi'nce gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, mübadiller sahil dolgu alanında toplandı.Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak 1923 yılında imzalanan Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nden...

Süleymanpaşa ilçesinde Tekirdağ Kent Konseyi'nce gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, mübadiller sahil dolgu alanında toplandı.

Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak 1923 yılında imzalanan Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nden sonra göç yolunda yaşamını yitirenlerin yakınları, Marmara Denizi'ne karanfil attı.

Müdahale Zorunlu Bir Göç

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra açıklamada bulunan Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol, mübadelenin zorunlu bir göç olduğunu dile getirdi.

Başol, mübadillerin tüm zorluklara göğüs gerdiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

"Mübadiller, nice kuşaklar yetiştirdiği evlerini, kıtalara yayılmış alın teri ve birikimlerini, hüzünden sevince hatıralarını bırakarak geldiler. Tekirdağ bu umutlara ev sahipliği yapan topraklardan biridir. Bundan 100 yıl önce yerini yurdunu bırakıp, uzun ve acı dolu yolculuğa çıkan mübadil ailelerin hüzünlü hikayeleri kaplar her yeri. Bu toprakları vatan bilen ve vatan yurdu yapan büyüklerimizi anmak köklerimize borcumuzdur."