Tekirdağ'da 1137 Depremzede Öğrenci Öğrenim Görüyor

Tekirdağ'da 1137 Depremzede Öğrenci Öğrenim Görüyor
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremler sebebi ile yaşadıkları yerlerden ayrılmak zorunda kalan ailelerin çocukları yeni sınıflarına alışmaya çalışıyor.Afet sebebi ile zorunlu göç edenlerden birisi de Hataylı Tüten Ailesi...

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremler sebebi ile yaşadıkları yerlerden ayrılmak zorunda kalan ailelerin çocukları yeni sınıflarına alışmaya çalışıyor.

Afet sebebi ile zorunlu göç edenlerden birisi de Hataylı Tüten Ailesi oldu. Tanıdıklarının yanına yerleşen aile nakil yoluyla da çocukları Baran'ın okul kaydını Cumhuriyet İlköğretim Okuluna yaptırdı.

Hem yeni yaşamına hem de sınıf arkadaşlarına alışma aşamasındaki Baran yaşadıklarını yeni arkadaşlarının desteğiyle atlatmaya çalışıyor.

Baran'ın babası Ali Tüten de zaman zaman oğlunu okulda ziyaret ediyor.

Tüten tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaşadıkları yerden ayrılmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Zor günler yaşadıklarını söyleyen Tüten, kimsenin deprem korkusuyla yaşamamasını temenni etti.

İnsanların hem afet bölgesindeyken hem de geldikleri Tekirdağ'da kendilerine fazlasıyla yardımcı olduğunu söyleyen Tüten, "10 gün önce Hatay'ın İskenderun ilçesinden Tekirdağ'a geldik. Güzel karşılandık. Oğlumuzu okula başlattık. Tanıdıklarımızdan Allah razı olsun. Bu hüznü ve burukluğu atlatacağız. Yeni bir hayata başlamak için Tekirdağ'a geldik." dedi.

Baran'ın kısa sürede arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okuluna alışmasınında kendilerini mutlu ettiğini belirten Tüten, Tekirdağ'da olmaktan mutlu olduklarını söyledi.