Tekirdağ Belediye Başkanı Albayrak, Deprem Bölgesindeki Ekibe Teşekkür Etti

Tekirdağ Belediye Başkanı Albayrak, Deprem Bölgesindeki Ekibe Teşekkür Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin toplantı salonunda yapılan programda konuşan Albayrak, deprem bölgesinde görev yapan ekiplere teşekkür etti.Başkan Albayrak, deprem haberini alır almaz derhal kriz masası kurup, arama kurtarma...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin toplantı salonunda yapılan programda konuşan Albayrak, deprem bölgesinde görev yapan ekiplere teşekkür etti.

Başkan Albayrak, deprem haberini alır almaz derhal kriz masası kurup, arama kurtarma ekiplerini ilk saatlerden itibaren bölgeye gönderdiklerini ifade ederek, "Ekiplerimiz kahramanca, fedakarca çalışarak deprem bölgesinde önemli çalışmalara imza attılar. Bu afetten çıkaracağımız dersler var. 1999 depreminin üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen gördük ki hala depreme hazır değiliz. Tekirdağ olarak deprem kuşağında olduğumuzun bilinci ile bundan sonra öncelikli işimiz depreme hazırlık olacak." şeklinde konuştu.

Deprem konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizen Albayrak, "Deprem bölgesinde önemli çalışmalara imza atan ekiplerimizin, oradaki izlenimleri, tespitleri ve tecrübeleri çok önemli. Tüm ekiplerimiz deprem bölgesindeki çalışmalarını ve tespitlerini rapor haline getirecek. Daha sonra da bu tespit ve izlenimleri bir kitap haline getireceğiz. Bu tespitler de bizim deprem yol haritamızın oluşturulmasında önemli referans noktaları olacak." ifadelerini kullandı.

Sonrasında deprem bölgesinde görev alan ekipler, bölgede yaşadıkları tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.