Kadın Güreşçilerden Anlamlı Hareket

Kadın Güreşçilerden Anlamlı Hareket
Dünya şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sebebi ile zor günlerin yaşandığını belirtti.Depremlerde birçok güreşçiyi de toprağa vermek zorunda kaldıklarını söyleyen Yiğit, "Yüzyılın...

Dünya şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sebebi ile zor günlerin yaşandığını belirtti.

Depremlerde birçok güreşçiyi de toprağa vermek zorunda kaldıklarını söyleyen Yiğit, "Yüzyılın afetiyle karşı karşıya geldik. Kendimizi motive etmek için bundan sonra kazanacağımız madalya ve kupaları onlara (depremzedelere) armağan etmek istiyoruz. Onun için de canla başla çalışılıyoruz." şeklinde konuştu.

Yasemin Adar Yiğit, Kadın Güreş Milli Takımı'nın önünde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 17-23 Nisan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası sınavı olduğunu belirtti.

Şampiyona için takımın kampa girdiği Edirne Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) çalışmalarını devam ettirdiğini kaydeden Yiğit'in açıklaması şu şekilde:

"Olimpiyata gitmek için bu sene Dünya Şampiyonası'nda ilk 5'e girmemiz gerekiyor. O yüzden tüm milli takım elinden gelenin fazlasını yaparak çalışıyor. Kadın güreşi çok büyük bir ivme kazandı. Başarının üzerine başarı ekliyoruz. Takım halinde şampiyonluklarımız ve aynı zamanda bireysel şampiyonluklarımız var. Önümüzde Zagreb'deki Avrupa Şampiyonası sınavı var."

Yasemin Adar Yiğit, milli takımın geçen yıl takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlattı.

Bu sene de Avrupa Şampiyonası'nda ilk üçe girip Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerinin altını çizen Yiğit, "Bireysel anlamda da geçen sene 2 şampiyonluk getirmiştik. 50 kiloda Evin Demirhan altın madalya aldı ve 76 kiloda da ben birinci oldum. Bizi çok zorlu rakipler bekliyor, bunun bilincindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi şekilde temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak için Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hazırlanıyoruz." dedi.