Fenerbahçe'nin Yıldızı Arda Güler'den Karar Değişikliği

Fenerbahçe'nin Yıldızı Arda Güler'den Karar Değişikliği
Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in menajer değişikliğine gittiği ifade edildi.

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki 10 numarası Arda Güler, önceki günlerde menajeri Hasan Çetinkaya ile yollarını ayırma kararı almıştı.

Arda, en son hem Real Madrid hem de Barcelona'nın istediği oyuncular arasında gösteriliyordu.

Arda Güler'in yapacağı menajer tercihi de büyük bir önem taşıyordu.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler, menajer konusunda da karar verdi. Arda, Christophe Henrotay ile anlaştı.

Lukaku, Carrasco, Tielemans ve Mirallas gibi çok sayıda yıldızın menajerliğini üstlenen Henrotay ile çalışan futbolcuların sayısı giderek azaldı ve şu anda yıldız diye nitelendirilebilecek tek isim Real Madrid'in Belçikalı kalecisi Thiabaut Courtouis kaldı.

Arda Güler İçin Real Madrid ihtimali

Henrotay'ın, Courtois nedeni ile Real Madrid ile iyi bir ilişkisi var ve serbest kalma bedeli 17.5 milyon Euro olan Arda Güler'in, yeni menajeri sayesinde Madrid'e gitme ihtimali, Barça'ya göre daha yüksek görünüyor. Katalan ekibinin finansal anlamda yaşadığı sıkıntılar sebebi ile alacağı oyuncuları La Liga listesine yazdırmakta zorluk çekmesi, Real ihtimalini güçlendiriyor.

Christophe Henrotay'ın Geçmişi

Belçika futboluna yakınlığıyla tanınan Christophe Henrotay'ın ismi, yakın zamanda transferde usulsüzlük, yolsuzluk ve kara para aklama gibi krizlerle gündem oldu. 2019'da bu suçlamalar nedeni ile Monaco'da tutuklanan Henrotay'ın davası için Belçika federal savcısı, "Olaylar ağırlıklı olarak futbolcuların transferlerinde kara para aklama ve özel yolsuzluk operasyonlarını etkiliyor" açıklamasında bulunmuştu.

Tutuklandığı dönemde, yapılan baskınlarda iki daire, bir tekne, üç lüks araba ve 7 milyon Euro ele geçirildiği belirtilmişti.

Bu haberler; BBC, Reuters gibi Avrupa’nın köklü medya kuruluşlarında da yayımlanmıştı.