A Milliler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Veda Etti

A Milliler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Veda Etti
A Milliler maçın skoruyla 2023 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'na veda etmek durumunda kaldı.

2023 FIBA Avrupa Şampiyonası D Grubu son maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, Slovakya'ya 80-66 yenilerek turnuvadan elendi.

Slovakya, 3 farklı oyuncusundan bulduğu üçlük atışlarla skor elde ederken, A milliler pota altından Sevgi Uzun, Alperi Onar ve McCowan'la sayı bulmaya çalıştı. Türkiye, ilk periyodu 15-21 geride tamamladı.

İkinci periyotta set oyununa dönen milliler. Alperi Onar ve Gökşen Fitik'in hızlı hücumları, Esra Ural Topuz ve McCowan'ın pota altı sayılarıyla ilk 5 dakikalık bölümde farkı kapattı: 25-25. Bitime 3 dakika kala 3 farkla öne geçen A Milliler, rakibin mola dönüşünde Dudasova, Jakubcova ve Palenikova'yla bulduğu 3 sayılık atışlar ve ribaunt dönüşleri sonrasında devreyi 31-40 geride tamamladı.

13 Sayı Farkla Mağlubiyet

Slovakya, ikinci yarıda da dış şutlar ve etkili savunmasıyla çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkı 14 sayıya çıkardı: 42-56. Üç sayılık atışlarda isabet yakalayamayan ve ribaunt üstünlüğünü rakibe kaptıran milliler ise Sevgi Uzun ve Derin Erdoğan'la sayılar bulsa da üçüncü çeyreği 45-58 yenik kapattı.

Slovakya bulduğu sayılarla farkı 16 sayıya çıkardı. Ardından ay yıldızlılar, Alperi Onan ve Derin Erdoğan'la bulduğu 3 sayılık atışlarla bitime 2 dakika 17 saniye kala kala farkı 9'a indirdi: 61-70. Maçın son dakikasında serbest atışlarla Slovakya farkı tekrar artırırken, maçtan da 80-66'lık galibiyetle ayrılarak play-off'ta Almanya'nın rakibi oldu.