Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek Açıklaması

Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda yeniden seçilmesinden sonra yeni kabine belli oldu. Böylece Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı oldu.ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olan ve 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda yeniden seçilmesinden sonra yeni kabine belli oldu. Böylece Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olan ve 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan, Mehmet Şimşek hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımıyla dikkati çekti.

İkinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından gündem olan Oğan, Erdoğan'a destek vermesinin en önemli ön şartlarından birisinin "faiz sebep enflasyon sonuç" politikasından vazgeçilmesi olduğunu dile getirdi.

Şimşek'in göreve gelmesinin ekonomiyi normalleştireceğini belirten Sinan Oğan, sosyal medyadaki paylaşımında, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi. Yeni kabinede Sayın Mehmet Şimşek'in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz" sözlerini kullandı.