Seçimler Ne Zaman? Meral Akşener'den Seçim Tarihi Açıklaması

Seçimler Ne Zaman? Meral Akşener'den Seçim Tarihi Açıklaması
'Yüzyılın afeti' olarak anılan deprem Kahramanmaraş merkezli yaşandı.Türkiye, 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle felaketi yaşadı. 10 ili etkileyen depremlerde birçok bina yıkılırken,...

'Yüzyılın afeti' olarak anılan deprem Kahramanmaraş merkezli yaşandı.

Türkiye, 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle felaketi yaşadı. 10 ili etkileyen depremlerde birçok bina yıkılırken, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından seferberlik başladı. Resmi istatistiklere göre yaşamını yitirenlerin sayısı 18 bini aşarken 75 bine yakın vatandaş yaralı olarak kurtarıldı.

Akşener'den Deprem Açıklaması

72 saat sonra enkaz bölgesine giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim mesajı geldi. Murat Yetkin tarafından aktarılan bilgiye göre Akşener depremin 4. gününde bölgeye gitmesinin sebebini "Üç gün. Şimdiye kadar neden gitmedim? ( Deprem çalışmasına) engel olmamamız lazım, gürültü çıkarmamak lazım. Devlet konuşsun diye bekledim. Artık konuşma zamanı. Şimdi enkaz altından devleti çıkarıyor millet" şeklinde açıkladı.

Akşener, "Deprem seçim tarihini etkiler mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL’den sonra seçimin ertelenmesini zorlar mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum. Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.'"