Seçime 20 Gün Kala Yeni Anket Yayınlandı! Erdoğan, Kılıçdaroğlu, İnce, Oğan Oy Oranları

Seçime 20 Gün Kala Yeni Anket Yayınlandı! Erdoğan, Kılıçdaroğlu, İnce, Oğan Oy Oranları
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçim 14 Mayıs'ta yapılacak. Seçim yarışında son düzlüğe girilirken, Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları merak ediliyor. Bu çerçevede, milletvekili seçiminin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı...

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçim 14 Mayıs'ta yapılacak. Seçim yarışında son düzlüğe girilirken, Cumhurbaşkanlığı seçimi anket sonuçları merak ediliyor. Bu çerçevede, milletvekili seçiminin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de farklı anket firmalarında yeni sonuçlar geliyor. ORC araştırma firması da dört adaylı Cumhurbaşkanlığı seçimi için anket sonuçlarını yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Anketi Sonucu

ORC'nin, 19-22 Nisan tarihleri arasında 29 ilde 3 bin 920 katılımcıyla yüz yüze yapılan anketler hata payı artı-eksi yüzde 1.8 olarak gerçekleştirdiği ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayların oy oranları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu: Yüzde 49,3

Erdoğan: Yüzde 42,4

İnce: Yüzde 6,1

Oğan: Yüzde 2,2

ORC'nin anketindeki gibi seçimin sonuçlanması durumunda, seçimler ikinci tura kalacak.

İkinci Tur Ne Zaman Olacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, herhangi bir aday yüzde 50 oy alamazsa, seçimler ikinci tura kalacak. İkinci turda, ilk turda en çok oy alan iki aday yeniden yarışacak. İkinci tur seçimleri, 28 Mayıs tarihinde yapılacak. İkinci tur seçimleri, Cumhurbaşkanlığı için gerçekleşecek ancak meclis seçimleri tek turlu olacak.