Seçim Anketleri Art Arda Yayınlanıyor! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranları

Seçim Anketleri Art Arda Yayınlanıyor! Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranları
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun açıklanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu ilan etmesi ile birlikte, seçim anketleri ile ilgili...

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun açıklanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu ilan etmesi ile birlikte, seçim anketleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı seçimi anketleri ile ilgili firmalardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi

Piar Araştırma tarafından 12 ilde 1460 katılımcı ile CATI yöntemiyle gerçekleştirilen ankette, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aday olursa kime oy verileceği soruldu. Söz konusu anketin sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 57,1 oranında oy alırken, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 42,9 oranında oy alıyor.

İlk Tur 14 Mayıs'ta Yapılacak

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir aday yüzde 50 oy oranını aşamazsa, seçim ikinci tura kalacak. 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci turda ise en çok oy alan iki aday tekrar yarışacak.