Savcı Kararını Verdi! Canan Kaftancıoğlu'nun Hapsi İstendi

Savcı Kararını Verdi! Canan Kaftancıoğlu'nun Hapsi İstendi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a hakaret ettiği için yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun davasında esas hakkındaki mütalaa açıklandı.Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a hakaret ettiği için yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun davasında esas hakkındaki mütalaa açıklandı.

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraflar katılmazken, avukatları katıldı.

Mahkeme Duruşmayı Erteledi

Savcı, ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan CHP'li Kaftancıoğlu'nun 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kaftancıoğlu'nun avukatı mütalaaya karşı beyanda bulunmak için ek süre istedi. Mahkeme talebi kabul etti ve duruşmayı erteledi.

Savcı tarafından açıklanan mütalaada, Kaftancıoğlu'nun herkesin görebileceği şekilde sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı belirtildi. Mütalaada, Kaftancıoğlu'nun Altun'a yönelik söylemlerin incitici ve tahkir edici söylemler olduğunun tespit edildiği ifade edilerek, “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.