MHP Edirne İl Başkanı Tercan: İleriye Umut ve Güvenle Bakmalıyız

MHP Edirne İl Başkanı Tercan: İleriye Umut ve Güvenle Bakmalıyız
Dirilişin başlangıcı olan 19 Mayıs'ın, Cumhuriyet'in ilanıyla bayram olarak kutlanmaya başlandığını kaydeden Başkan Tercan, şu ifadelere yer verdi:"19 Mayıs, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Mustafa...

Dirilişin başlangıcı olan 19 Mayıs'ın, Cumhuriyet'in ilanıyla bayram olarak kutlanmaya başlandığını kaydeden Başkan Tercan, şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin yeniden silkinişinin ve ayağa kalkışının ilk kilometre taşı, 19 Mayıs 1919'da konulmuştur. Zor, meşakkatli ve uzun bir yolculuktan sonra bugün sahibi olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti dünyanın medeni devletleri arasındaki yerini almıştır. Bu özellikleriyle en anlamlı milli günümüz, en büyük bayramlarımızdandır. Etrafımız yine kuşatılmış, varlığımıza yine göz dikilmiş durumdadır. 19 Mayıs ruhu hiçbir zaman eksilmemeli, tarihimizden ders alıp ileriye umut ve güvenle bakmalıyız. Sözde değil özde duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, nur içinde yatsınlar inşallah. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum."