İllerin Vekil Sayıları Değişecek Mi? Deprem Sonrası Seçimler Nasıl Olacak?

İllerin Vekil Sayıları Değişecek Mi? Deprem Sonrası Seçimler Nasıl Olacak?
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem büyük yıkıma sebep oldu. Deprem sonrası seçimlerin iptal edileceğine tartışmaları da gündeme geldi.CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, deprem sebebi ile ‘seçimlerin ertelenmesi’...

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem büyük yıkıma sebep oldu. Deprem sonrası seçimlerin iptal edileceğine tartışmaları da gündeme geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, deprem sebebi ile ‘seçimlerin ertelenmesi’ gündeminde karşı yasa değişikliği önerisinde bulundu.

Anayasa Değiştirilecek Mi?

Yaşadıkları şehirlerden ayrılmak zorunda kalanlar için yurt dışı seçmenlerine uygulanan sistemin kullanılabileceğini söyleyen Toprak, bunun için anayasanın değiştirilebileceğini söyledi.

Diken sitesinde yer alan haberde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koordinatör başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, depremin ardından göç etmek zorunda kalan seçmenler için yeni bir öneriyi gündeme getirdi. Buna göre göç eden seçmenler Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilan edeceği seçmen kütükleriyle, seçim tarihinden iki hafta veya bir ay öncesinden itibaren bulundukları yerdeki il ve ilçe seçim kurulunun belirleyeceği merkezlerde kendi illeri için oy verebilecek.