Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranları! 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anket Sonucu Yayınlandı

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oy Oranları! 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anket Sonucu Yayınlandı
Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Seçimler için iki aydan kısa bir süre kala, seçim anketleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, anket sonuçları pek çok kişi tarafından...

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Seçimler için iki aydan kısa bir süre kala, seçim anketleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, anket sonuçları pek çok kişi tarafından yakından takip edilirken, anket firmaları da sonuç yayınlamayı sürdürüyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Anketi 2023

ORC Araştırma tarafından 11-15 Mart tarihleri arasında 42 ilde, 4540 katılımcı ile yüz yüze gerçekleştirilen ankete göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,1 oy alırken, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 42,3 oy alıyor. Memleket Partisinin adayı Muharrem ince ise yüzde 3,1 oy alırken, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan da yüzde 1,5 oranında görülüyor.

Seçime Yaklaşık İki Ay Kaldı

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir aday yüzde 50 oy oranını aşamazsa seçimler ikinci tura kalacak. İlk turda en çok oy alan iki aday, ikinci turda tekrar yarışacak. İkinci tur ise 28 Mayıs tarihine gerçekleşecek.