Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Anket Yapıldı! Kılıçdaroğlu ve Erdoğan Oy Oranları

Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Anket Yapıldı! Kılıçdaroğlu ve Erdoğan Oy Oranları
Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Seçime yaklaşık 2 aylık bir süre kala anket sonuçları da yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için farklı anket firmaları...

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Seçime yaklaşık 2 aylık bir süre kala anket sonuçları da yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için farklı anket firmaları sonuçlar yayınlamaya devam ediyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi 2023

Aksoy Araştırma tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Mart tarihinde, yüzde 95 güven aralığında yüzde 2,5 hata payı ile 1537 örneklemle 26 ilde gerçekleştirilen ankette, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki aday olarak seçime gitmesi halinde kime oy verileceği soruldu. Anket sonuçlarına göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 55,6 oranında oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 44,4 oy alıyor.

İlk Tur 14 Mayıs'ta!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 14 Mayıs tarihinde yapılacak. İlk turda herhangi bir aday yüzde 50 oy oranını aşamazsa, ikinci turda, ilk turda en çok ay alan iki aday yeniden yarışacak. İkinci tur ise 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.