Cumhurbaşkanı Adaylarının Mal Bildirimi ve alacağı Yardımlar Genelgesi Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Adaylarının Mal Bildirimi ve alacağı Yardımlar Genelgesi Yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde cumhurbaşkanı adaylarının alacağı yardımlarla mal bildirimlerinin usul ve esaslarına dair genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.Genelgeye...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde cumhurbaşkanı adaylarının alacağı yardımlarla mal bildirimlerinin usul ve esaslarına dair genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.

Genelgeye göre, cumhurbaşkanı adayları başvuru süresi içinde mal bildiriminde bulunmak zorunda olacak. Siyasi partilerin  aday gösterdiği kişiler 23 Mart 2023 tarihine kadar seçmen imzalarıyla aday gösterilen cumhurbaşkanı adayları ise 20 Mart’a kadar mal bildiriminde bulunmak zorunda olacak.

Öte yandan adaylar yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişiliklerden, Türk vatandaşı olmayan gerçek kişilerden bağış ve yardım alamayacak. Her bir kişinin adaylara yapabileceği nakdi yardım miktarı, her bir tur için en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan her türü ödemelerin bir aylık brüt tutarını geçemeyecek. Adaylar ödünç niteliğinde para kabul edemeyecek.