Başörtüsü Anayasa Teklifi TBMM'de! Başörtüsü Kanun Teklifi Kimlerin İmzasını Taşıyor?

Başörtüsü Anayasa Teklifi TBMM'de! Başörtüsü Kanun Teklifi Kimlerin İmzasını Taşıyor?
AK Parti başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sundu. Başörtüsü kanun teklifi; AK Parti, MHP ve BBP’nin imzası ile TBMM'ye geldi.AK Parti Grup Başkanvekili...

AK Parti başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sundu. Başörtüsü kanun teklifi; AK Parti, MHP ve BBP’nin imzası ile TBMM'ye geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ak Parti ve MHP’li kadın milletvekilleri ile beraber başörtüsüne dair anayasa değişiklik teklifini sundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin’in Başörtüsü Kanun Teklifine Dair Açıklamaları Şu Şekilde:

”336 milletvekilimizin imzasıyla birlikte, başörtüsüyle ilgili anayasa değişiklik teklifi birazdan AK Parti, MHP ve BBP’nin imzasıyla Meclis’e sunuyoruz. Türkiye'de sadece başını sayısal olarak örten kadılar değil, başını örten veya örtmeyen milyonlarca aileye temas esen bir meseleden bahsediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) başörtüsüne yönelik kanun teklifinden sonra anayasa değişikliğiyle bu işin düzeltilmesi gerektiğini belirtmişti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği önümüzdeki hafta Meclise sunarak, tabii bir hak olan bu konunun ülke gündeminden tamamen çıkmasını sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Meclis'te devam etmekte olan Bütçe Görüşmeleri sebebi ile 16 Aralık 2022 tarihinden sonra ele alınması bekleniyor.