AK Partili Bakanlar Büyükşehirlerden Aday Mı Olacak? Kulislerden Haber Var!

AK Partili Bakanlar Büyükşehirlerden Aday Mı Olacak? Kulislerden Haber Var!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün kurmaylarıyla toplantı gerçekleştirdi.Kulislerde konuşulana göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gibi isimlerin Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün kurmaylarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Kulislerde konuşulana göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gibi isimlerin Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay gibi depremden en çok etkilenen bölgeler için milletvekili adayı olarak düşünüldüğü öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyükşehirleri riske atmak istemediği ve kamuoyuna güçlü isimlerle seçimlere girildiği mesajını vermek istediği ifade edilirken, kabinedeki tartışmalı bazı isimlerin milletvekili yapılmasıyla dokunulmazlık zırhı kazandırılmak istendiği de iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede milletvekillerine aday olmaları talimatını verdiği ancak çok sayıda mevcut milletvekilinin listeye giremeyeceği de belirtiyor. Bazı vekillerin başvurmama kararı alabileceği ve Erdoğan'ın bu seçimlerde 3 dönem kuralını da uygulayacağı da kulislerde konuşuluyor.