AK Parti Yeni Dönemde Nasıl Olacak? Hangi İsimler Yer Alacak?

AK Parti Yeni Dönemde Nasıl Olacak? Hangi İsimler Yer Alacak?
AK Parti içerisinde, TBMM'deki Cumhur İttifakı çoğunluğuyla beraber Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde hangi adların yer alacağı tartışılıyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin parlamentodaki çoğunluğunu göz önünde...

AK Parti içerisinde, TBMM'deki Cumhur İttifakı çoğunluğuyla beraber Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde hangi adların yer alacağı tartışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin parlamentodaki çoğunluğunu göz önünde bulundurarak parlamento içinden de bakan atayabileceği belirtiliyor. Bu isimler arasında Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu da yer alıyor.

Ankara Kulislerine göre, AK Parti'de TBMM'de çoğunluğun sağlanmasıyla beraber ikinci turda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zafer kazanacağı" düşüncesiyle, eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç gibi isimlerin bakan olarak görev alabileceği belirtiliyor. Yılmaz Tunç'un Adalet Bakanlığı için adı geçiyor. Tunç ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un da "yeni kabinede adalet bakanı olabileceği" iddia ediliyor.

Öte yandan, TBMM Başkanlığı için seçilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski bakanlar Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül ve AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gibi isimlerin de tartışıldığı söylentileri konuşuluyor.