YSK'ye İtiraz Etmek İçin Sayılı Saatler!

YSK'ye İtiraz Etmek İçin Sayılı Saatler!
Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın yer aldığı liste için itiraz süreci dün itibarıyla başlamıştı.İtiraz sürelerinin başlamasıyla birlikte İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi'nin...

Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın yer aldığı liste için itiraz süreci dün itibarıyla başlamıştı.

İtiraz sürelerinin başlamasıyla birlikte İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi'nin de aralarında yer aldığı 7 siyasi parti, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak Erdoğan'ın adaylığına itiraz etti ve geçici aday listesinden çıkarılmasını istedi.

Partilerin yanı sıra 5 vatandaş da YSK'ye itiraz dilekçesi iletti. İletilen itiraz dilekçeleri ise Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresi nedeniyle üçüncü kez aday olamayacağı ve geçerli bir diplomasının bulunmaması nedeniyle yazıldı.

Son Gün Bugün! 

Açıklanan seçim takvimine göre Cumhurbaşkanı geçici aday listesi için itiraz süresi bugün saat 17.00'da dolacak. YSK ise bu akşam ya da yarın toplanarak yapılan itirazları karara bağlayacak ve sonucu duyuracak.

Erdoğan'ın adaylığına ilişkin itirazlara karşı savunmayı AK Parti'nin kuruldaki temsilcisi Recep Özel yaparken savunmanın dört ana başlıktan oluşması bekleniyor:

  • “Parlamenter sistemdeki cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki cumhurbaşkanının yürütme yetkisinin birbirinden farklı olması”
  • “Kanunların geriye yürümezliği ilkesi”
  • “2017 Anayasa Değişikliği Komisyon Raporu’nda ilgili maddenin önceki dönemi kapsamadığının açıkça yer alması”
  • “Bu maddeye o dönem herhangi bir muhalefet şerhi düşülmemiş olması”