Yeşil Sol Parti Seçime Giremeyebilir

Yeşil Sol Parti Seçime Giremeyebilir
Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi'nin kurucu Genel Başkanı ve eski HDP Sözücüsü Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından 3 farklı krizin Türkiye'yi beklediğini öne sürdü.YSK'nin Yeşil Sol Parti'yi HDP'nin devamı sayarak kapatma...

Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi'nin kurucu Genel Başkanı ve eski HDP Sözücüsü Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından 3 farklı krizin Türkiye'yi beklediğini öne sürdü.

YSK'nin Yeşil Sol Parti'yi HDP'nin devamı sayarak kapatma ihtimalini söyleyen Bilgen, şunu paylaştı:

1. HDP kapatılırsa SPK 96 ile 'devamı' sayılarak YSP'nin seçime sokulmaması.

2. Oy sayımında seçim günü yaşanabilecek kaos ve provokasyonlar.

3. Meclis'le Cumhurbaşkanı farklı ittifaklardan olursa yönetim krizi.

Kriz yönetimi hepimizin büyük sınavı.

Kanunlar Ne Diyor?

Bilgen'in bahsettiği Siyasi Partiler Kanunu'nun 96 numaralı maddesi ise şunu içeriyor:

Anayasa Mahkemesince temelli kapatılan veya siyasi parti siciline kayıtlı bulunan siyasi partilerin isimleri, amblemleri, rumuzları, rozetleri ve benzeri işaretleri aynen veya iltibasa mahal verecek şekilde başka bir siyasi partice kullanılmayacağı gibi, daha önce kurulmuş Türk devletlerine ait topluma mal olmuş bayrak, amblem ve flamalar da siyasi partilerce kullanılmaz.

HDP'de Kapatma Davası Devam Ediyor 

Öte yandan kapatılması adına dava açılan HDP, seçim öncesinde risk almamak adına Yeşil Sol Parti'nin listeleriyle sandığa gideceğini açıklamıştı. HDP son sözlü savunmaya da katılmazken YSK, eğer bu maddeye göre karar verirse, Yeşil Sol Parti'den aday çıkarılamayacak.