Tüm Hesaplamalar Tamam! Seçimin İlk Turda Bitmesi İçin Kaç Puan Lazım?

Tüm Hesaplamalar Tamam! Seçimin İlk Turda Bitmesi İçin Kaç Puan Lazım?
Kamuoyu araştırmalarına göre, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda zafer kazanması için yaklaşık yüzde 2,5'lik ek bir oy desteğine ihtiyaç olduğu hesaplanıyor. Bu nedenle CHP, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu...

Kamuoyu araştırmalarına göre, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda zafer kazanması için yaklaşık yüzde 2,5'lik ek bir oy desteğine ihtiyaç olduğu hesaplanıyor. Bu nedenle CHP, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi isimlerin de katkısıyla saha çalışmalarını son ana kadar sürdürmeyi planlıyor.

14 Mayıs seçimlerinin ülke tarihinin en kritik seçimleri olarak görüldüğünü belirten CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, milletvekili adayları ve il/ilçe yöneticileri ile birlikte tam kadro sahaya inerek çalışmalarını hızlandırdı.

Parti yönetimi, anketlerde Kılıçdaroğlu'nun oyunun ortalama yüzde 47,5 olduğunu, Erdoğan'ın ise yüzde 45 olduğunu belirledi. Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın destekçilerinden alınacak birkaç puanla ilk turda seçimi kazanabileceklerine inanan parti yönetimi, bu nedenle saha çalışmalarını artırdı.

Tüm Mitingler Seçim İlk Turda Bitsin Diye 

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda kazanabilmek için yoğun bir miting programı hazırladı. Geriye kalan 19 propaganda gününde 37 ayrı şehre gidecek olan Kılıçdaroğlu, bazı günlerde hem doğu hem batıda, bazı günlerde ise hem kuzey hem de güney illerinde miting yapacak!

Önceden bazı mitinglerde Ekrem İmamoğlu, bazı illerde ise Mansur Yavaş'ı yanına alan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının ilgi görmesi nedeniyle planını değiştirdi. Parti yönetimi, İmamoğlu ve Yavaş'ın sahada olumlu bir karşılık bulduğunu fark ederek, bu kapsamda "mümkün olduğunca" her iki belediye başkanının da mitinglerde birlikte sahneye çıkmasına karar verdi.

Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları ile Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile birlikte üç büyük şehirde seçmenin karşısına çıkacak. 30 Nisan'da İzmir'de, Mayıs ayında İstanbul ve Ankara'da hep birlikte halkın desteğini isteyecekler. Bu kapsamda 7 Mayıs'ta İstanbul'da ve seçimden bir gün önce de Ankara'da sekiz isim bir arada halkın karşısına çıkacak.

Anahtar: Meclis Seçimleri 

AKP'nin muhtemel bir ikinci tur seçiminde "istikrar" vurgusu yaparak Meclis çoğunluğunu kullanacağı tespitiyle hareket eden muhalefet, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtarının Meclis seçimleri olduğunu vurgulayarak meclis seçimlerine de ağırlık veriyor.

Muhalefet partileri, milletvekili adaylarını sokak sokak dolaşarak halkın karşısına çıkarmaya devam ediyor. Çalışmaları büyük oranda eş güdümlü yürüten muhalefet, hatta ittifak içinde yarışın olduğu kentlerde bile ortak çalışmalar gerçekleştirerek bütünlük sağlıyor. Meclis aritmetiğinin inkar edilemez olduğu bu dönemde, muhalefet partileri meclis seçimlerine özel bir önem gösteriyor.