TİP Milletvekili Aday Adaylık Başvuruları Tamamlandı

TİP Milletvekili Aday Adaylık Başvuruları Tamamlandı
27 Mart tarihi itibarıyla noktalanan süreçle birlikte yapılan başvuru sayısı da belli oldu. Yapılan hesaplamalara göre TİP'ten milletvekili olmak için bin 397 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı.Çorlu'daki tren kazası nedeniyle...

27 Mart tarihi itibarıyla noktalanan süreçle birlikte yapılan başvuru sayısı da belli oldu. Yapılan hesaplamalara göre TİP'ten milletvekili olmak için bin 397 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı.

Çorlu'daki tren kazası nedeniyle 9 yaşındaki oğlu vefat eden Mısra Öz ile haber takibi yaparken öldürülen Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe de aday adayları arasında yer aldı.

55 farklı kentte kendi adaylarıyla seçime girmeyi planlayan Türkiye İşçi Partisi'nde Genel Başkan Erkan Baş, başvuru ücreti alınmayacağını söylemişti. Başvuru şartı olarak da deprem bölgesine 1 gıda ve 1 hijyen kolisi gönderilmesini zorunlu kılmıştı.

Yaş Aralıklarına Göre Kaç Kişi TİP'e Başvurdu?

Yapılan hesaplamalara göre TİP Genel Merkezi'ne toplamda bin 397 adet başvuru yapıldı. Adaylık başvurularının 622'si kadınlar ve 775'i de erkekler tarafından yapıldı. Adaylık için 18-25 yaş aralığında 220 kişi, 25-35 yaş aralığında 479 kişi, 35-44 yaş aralığında 565 kişi ve 44 yaşından büyük 133 kişi başvuru yaptı.

Meryem Göktepe ve Mısra Öz de TİP'ten Aday Adayı 

Aday adaylığını kendisi duyuran isimler dışında TİP listelerinde yarışmak üzere 2 isim daha aday adaylığı başvurusu yaptı. Çorlu'daki tren kazasında 9 yaşındaki oğlunu kaybeden Mısra Öz ile birlikte haber takibi sırasında öldürülen Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe de aday adayı oldu.