Son Seçimde Hangi Anket Şirketi En Yakın Sonucu Verdi?

Son Seçimde Hangi Anket Şirketi En Yakın Sonucu Verdi?
2018 yılında yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, pek çok anket şirketi anket çalışmalar gerçekleştirdi. Ancak, seçim sonuçlarına en yakın tahminlerde bulunan sadece iki anket şirketi olduğu ortaya...

2018 yılında yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, pek çok anket şirketi anket çalışmalar gerçekleştirdi. Ancak, seçim sonuçlarına en yakın tahminlerde bulunan sadece iki anket şirketi olduğu ortaya çıktı.

Bu anket şirketleri arasında bazıları iktidar partisini daha yüksek gösterirken bazıları da muhalefet partilerini önde gösteriyordu. Ancak son seçim sonuçlarına en yakın sonuçları tahmin eden sadece 2 anket şirketi oldu.

Aşağıda yer alan tabloya göre ORC ve Adil Gür Araştırma Şirketleri, önceki yıllarda seçimlerde en doğru tahminleri yapan şirketler oldu.

Alınan bilgiler kapsamında ORC Araştırma'nın 17-19 Haziran arasındaki çalışması ve Adil Gür Araştırma Şirketi'nin de 21-22 Haziran tarihleri arasında yaptığı çalışmalar en doğru çalışmalar oldu. İşte 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'ndeki sonuçlar...