Son Anketlerin Ortalaması Alındı! 10'undan 8'i Aynı Sonucu Verdi

Son Anketlerin Ortalaması Alındı! 10'undan 8'i Aynı Sonucu Verdi
14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala, kamuoyu araştırma şirketleri anket sonuçlarını duyurdu. Yapılan son anketler, dört aday da belirlendikten sonra gerçekleştirildi ve ortalamaları da...

14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala, kamuoyu araştırma şirketleri anket sonuçlarını duyurdu. Yapılan son anketler, dört aday da belirlendikten sonra gerçekleştirildi ve ortalamaları da alındı.

Kılıçdaroğlu Önde

Kararsız seçmenlerin tercihleri de dikkate alınarak yapılan 10 ankete göre, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %47.5 oy oranı ile önde gidiyor.

Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise %44.4 olarak hesaplandı. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce %6 oy oranına sahipken, ATA İttifakı adayı %2,2 oy oranında kaldı.

Nisan Anketleri Sonuçlandı

10 farklı firma tarafından yapılan ankete göre, 8 anket sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu önde gidiyor. Ancak Optimar ve SONAR firmalarının yaptığı iki anket sonucunda ise Recep Tayyip Erdoğan ilk sırada yer alıyor.

Sadece 1 Anket İlk Turda Seçimin İlk Turda Biteceğini Gösteriyor

10 farklı anket firmasının çalışmalarına göre, kararsızlar, cevap vermeyenler ve oy kullanmayacağını söyleyenler orantısal olarak dağıtıldıktan sonra dokuz anket, seçimin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Sadece Optimar firmasının anket sonucuna göre seçim ilk turda sonuçlanabilir.

Metropoll, Gezici, ORC, ALF, Optimar, SONAR, MAK, Aksoy, AR-G, Yöneylem şirketlerinin yaptığı anketlerden sadece MAK ve Metropoll kararsız, cevap vermeyen ve oy kullanmayacağını söyleyenleri orantısal olarak dağıtmadı.