Sırrı Süreyya Önder Hangi Partiden Milletvekili Adayı Oldu?

Sırrı Süreyya Önder Hangi Partiden Milletvekili Adayı Oldu?
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı takvime göre siyasi partilerin aday listeleri için son tarihi 9 Nisan olarak belirlendi. Aday belirleme çalışmalarının hala devam ettiği bugünlerde Yeşil Sol Parti'den kamuoyunun da tanıdığı...
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hazırladığı takvime göre siyasi partilerin aday listeleri için son tarihi 9 Nisan olarak belirlendi. Aday belirleme çalışmalarının hala devam ettiği bugünlerde Yeşil Sol Parti'den kamuoyunun da tanıdığı bazı isimler listeye girdi. 

Yeşil Sol Parti'de Adaylar İki Katına Çıktı 

Yeşil Sol Parti'den yapılan milletvekili aday adaylık başvuruları, bir önceki seçime kıyasla dikkat çekici bir artış kaydetti. 2018 yılındaki seçimlerde HDP, bin 400 aday başvurusu almıştı. 14 Mayıs seçiminde ise HDP'nin de listelerden seçime gireceği Yeşil Sol Parti, 2 bin 783 başvuru aldı.

Sırrı Süreyya Önder Tekrar Aday Oldu 

Aday adaylık başvurularının incelenmesi üzerine mutabakat komisyonu kurulurken, bazı illerde temayül yoklamaları tamamlandı. Çalışmaların devam ettiği bu süreçte hala adaylarla görüşülürken, bir dönem BDP ve HDP'den milletvekilliği yapan yönetmen ve senarist Sırrı Süreyya Önder de tekrar aday oldu.