Seçmenlerin Dikkatine! Bunları Yapanların Oyu Geçersiz Sayılacak

Seçmenlerin Dikkatine! Bunları Yapanların Oyu Geçersiz Sayılacak
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 75 ülkede ve 156 yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu. Yapılan açıklamalar kapsamında gümrük kapılarındaki oy verme işlemleri 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. Ancak...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 75 ülkede ve 156 yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu. Yapılan açıklamalar kapsamında gümrük kapılarındaki oy verme işlemleri 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. Ancak yurt dışındaki seçmenler için durum daha farklı olacak.

YSK tarafından açıklanan takvime gör yurt dışı temsilciliklerinde ise oy verme işlemi 9 Mayıs'ta sona erecek. Yurt dışında kayıtlı olan seçmenler, tatil günleri dahil olmak üzere 24 saat boyunca oy kullanabilecekler.

Hangi Durumlarda Oylar Geçersiz Sayılacak?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan kamuoyu videolarında da bildirildiği üzere bazı durumlarda oylar geçersiz sayılacak. İşte oyların geçersiz olmasına neden olacak hatalar:

  • Eğer "Evet" ya da "Tercih" mührü basılmamışsa, birden fazla ittifaka veya aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılmışsa oylar geçersiz sayılacak.
  • Ayrıca, oy pusulasının bütünlüğünü bozacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerindeki mühürün dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da oyları geçersiz kılacaktır.
  • Oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması gibi durumlarda da oylar geçersiz sayılacaktır.