Seçimde Propaganda Süreci bugün Başlıyor!

Seçimde Propaganda Süreci bugün Başlıyor!
İsmi kesimleşen 4 aday için itiraz süresi biterken, yapılan değerlendirmelerde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'ye yapılan itirazlar reddedildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise kesin aday listesini Resmi...

İsmi kesimleşen 4 aday için itiraz süresi biterken, yapılan değerlendirmelerde Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'ye yapılan itirazlar reddedildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise kesin aday listesini Resmi Gazete'de yayımladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın kesin aday listesinde olduklarını açıkladı. Kesin aday listesi ise Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adaylar Bağışı Dövizle Toplayabilecek

YSK'nin Cumhurbaşkanı adaylarının bağış alabilmesine ilişkin karar da yine Resmi Gazete'de yer alırken, karar kapsamında adayların bağışları döviz hesabı açtırarak toplayabileceği bildirildi.

Listeler 2 Nisan'da İnecek 

Öte yandan hazırlanan seçim takvimine göre 2 Nisan 2023'te muhtarlıklardaki listeler inecek. 8 Nisan 2023'te ise ittifak ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenebilmesi için kura çekimi yapılacak.

9 Nisan 2023'te milletvekili aday listeleri YSK'ye teslim edilecek ve 19 Nisan'da da milletvekili kesin aday listesi ilan edilecek.