Sarıgül'ün Aday Gösterildiği Erzincan Anketlerinde Sürpriz Sonuç!

Sarıgül'ün Aday Gösterildiği Erzincan Anketlerinde Sürpriz Sonuç!
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine bir aydan daha kısa bir süre kala kamuoyu araştırma şirketlerinin anket çalışmaları merak edilirken ORC, il il yaptığı saha çalışmalarının sonuçlarını paylaşmaya başladı.Mustafa...

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine bir aydan daha kısa bir süre kala kamuoyu araştırma şirketlerinin anket çalışmaları merak edilirken ORC, il il yaptığı saha çalışmalarının sonuçlarını paylaşmaya başladı.

Mustafa Sarıgül, CHP tarafından Erzincan'da birinci sıra adayı olarak gösterilmişti ve seçim çalışmalarına kente giderek başlamıştı. ORC Araştırma, 13-16 Nisan tarihleri arasında yaptığı Erzincan araştırmasında katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusunu yöneltti.

AKP'de Düşüş, CHP'de Yükseliş 

ORC Araştırma'nın Erzincan'da yaptığı son ankete göre, ana muhalefet partisi olan CHP'nin kentteki oy oranı artarak yüzde 35.1'e ulaştı ve iktidar partisi AKP'ye yönelik destekte düşüş yaşandı.

AKP'nin 2018'deki Erzincan oyları yüzde 44.8'lik oy oranı yüzde 38.4'e geriledi. MHP'nin oy oranı ise 2018'deki yüzde 18.6'dan yüzde 12.5'e düştü. HDP ise kapatma davasına karşı önlem olarak Yeşil Sol Parti'yle seçime gireceği için oy oranı yükseldi ve yüzde 5.6'dan yüzde 7.2'ye çıktı.