Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? 2023 Sandık Görevli Ücreti ve Başvuru Şartları

Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? 2023 Sandık Görevli Ücreti ve Başvuru Şartları
Seçim öncesinde, sandık görevlisi olmak isteyenler başvuru tarihleri ve şartları hakkında bilgi edinmek için araştırmalar devam ederken, YSK tarafından yayınlanan liste ile 2023 seçim sandığı görevlisi ücretleri de belli oldu.İşte...

Seçim öncesinde, sandık görevlisi olmak isteyenler başvuru tarihleri ve şartları hakkında bilgi edinmek için araştırmalar devam ederken, YSK tarafından yayınlanan liste ile 2023 seçim sandığı görevlisi ücretleri de belli oldu.

İşte 2023 sandık görevlisi başvuru ücreti, şartları ve merak edilen tüm bilgiler...

Sandık Görevlisi Olmak İçin Nasıl Başvuru Yapılır? 

Seçim sandığı görevlisi olmak isteyenler için başvuru yapma zamanı yaklaştı. İlçe seçim kurullarının yayınladığı duyurulara göre, sandık görevlisi başvuruları genellikle seçimlerden birkaç ay önce açılır. Bu kapsamda sandık görevlileri iki ayrı kola ayrılır. İlk kol sandık kurulu görevlileridir ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından devlet memuru olanlar seçilir.

İkinci tür sandık görevlileri ise siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileridir. Siyasi partiler, Yüksek Seçim Kurulu'na sandık görevlisi olarak seçilecek kişileri bildirirler ve başvuru formunu doldururlar. Sandık görevlisi başvuruları internet üzerinden kabul edilmez, başvurular YSK'ya yapılmalıdır. Ancak herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olanlar sandık görevlisi olamazlar, sadece müşahitlik yapabilirler.

Sandık Görevlisi Olma Şartları Neler? 

Sandık görevlisi olmak isteyenlerde genel aranan şartlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, herhangi bir siyasi partiye üye olmamak gibi kriterlerdir. Bunun yanı sıra adli sicil kaydı gibi ek unsurlar da aranabilir.

2023 Sandık Görevlisi Ücreti Ne Kadar?

2023 seçimlerinde sandık görevlisi olarak çalışmak isteyenler için ücret ve şartlar henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak 2019 yerel seçimlerinde sandık görevlisi olarak çalışanlar için belirlenen ücretler şu şekildeydi:

  • Sandık başkanı ve üyelerine 261 TL
  • Siyasi parti temsilcilerine 130 TL