Sadullah Ergin'in Adaylığına Sert Yorum

Sadullah Ergin'in Adaylığına Sert Yorum
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 6 partiden oluşan koalisyona dahil edilen Sadullah Ergin, Davutoğlu ve Babacan'ın FETÖ ile mücadele konusunda eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Babacan ve Davutoğlu...

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 6 partiden oluşan koalisyona dahil edilen Sadullah Ergin, Davutoğlu ve Babacan'ın FETÖ ile mücadele konusunda eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Babacan ve Davutoğlu hakkındaki önceki sözlerini hatırlattı.

İnce, katıldığı bir canlı yayında, son üç yılda ülkeyi dolaştığını ve Memleket Hareketi'ni 4 Eylül 2020'de başlattığını, ardından da Memleket Partisi'ni kurduğunu belirtti. İnce, "Parti kuramazsın" diyenlere rağmen parti kurduklarını, örgütlenerek seçimlere girdiklerini ve şu anda oylarının %7-8-10 civarında olduğunu ifade etti. Ayrıca, önceden "Barajı geçemezsiniz" denildiğini ancak şimdi "Barajı geçseniz bile oyları bölersiniz" şeklinde eleştirildiklerini de sözlerine ekledi:

Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi, HDP, Bağımsız Türkiye Partisi, Saadet, Davutoğlu ve Babacan'a gitti. 'Baştan kazanacak aday' dediler, Akşener, 'Sen kazanamazsın' dedi ve masadan kalktı, tekrar oturdu. Bir sürü olaylar oldu. Kimse bizimle iletişime geçmedi. Ne oldu? Ben imza toplamaya başladım. 'Toplayamazsın' dediler topladık. Bu sefer, 'AK Partililer yardım etti' dediler. İftiranın ardı arkası kesilmiyor. İmzayı topladıktan sonra kuralar çekilecek. Kuraya 24 saat kalmış, Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'ne geldi. Sandık güvenliği, trolleri konuştuk. CHP'deki troller saldırıyor, ayıp oluyor. 'Birbirimize lazımız, 2. tura siz mi ben mi kalırım, bilemem' dedim.

Kemal Bey'in Kırgınlığı Varsa Arayayım 

Kemal Kılıçdaroğlu ile partide yaptığı görüşmede "hoş geldiniz, güle güle" sözleri sorulan Muharrem İnce, bu konuda kasıtlı ve art niyetli olmadığını, kırgınlığı varsa da Kemal Kılıçdaroğlu'nu "telefonla arayayım" dediğini aktardı. 4 partiden 77 kişinin CHP kontenjanlarından adaylığına ilişkin olarak da şunları kaydetti :

Bu menfaat ittifakı. Biz ilkeler ittifakı kurabilirdik, gerek yoktu bu kadar ayrıntıya. CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi üçümüz beraber oturalım, 'Atatürk, terörle mücadele, cumhuriyet, laiklik, çağdaş eğitim, sığınmacıları göndereceğiz diyelim.' dedim. Bu seçimin ikinci tura kalacağı belli, gelin birbirimizi incitmeyelim. Kamplaştırırsak, kutuplaştırırsak zor olur. Ben ısrarla barış eli uzatıyorum.

70-80 yaşında değerli ağabeylerimiz bile buradan kendilerine bir rant devşirme işine giriştiler. Yani gidip basına açıklama yapmaları, 'Ben de Muharrem İnce'yle konuştum' falan, bunlar gereksiz işler. Ben Hikmet Bey'e 'Bu benim sorunum değil' diye bir laf söylemedim. Memleket nasıl benim sorunum olmaz. Görüşmede dedim ki 'Benle konuşulan bir şey yok. Bu seçim birinci turda bitmez, ikinci tura kalır ama birbirimizi incitmeyelim.' Ben ne Kemal Bey'i destekleyenlere bir laf edeyim ne de beni destekleyenlere bir laf edilsin. Lazım oluruz birbirimize. Ben ısrarla bunu söylüyorum.

Erdoğan Eğer İnce Aday Olmazsa Kazanır 

Öte yandan İnce, oyları bölmediğini ve hatta aday olmazsa Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanma ihtimalinin yükseleceğine dikkat çekti.

Ben aday olmazsam (Recep Tayyip) Erdoğan'ın kazanma şansı fazla. Millet İttifakı'na şunu öneriyorum, iktidardan kurtulmamız lazım. Seçim ikinci tura kaldı, kaçarı yok. Şu 35 günü iyi değerlendirirsem ben kalacağım ikinci tura. İkinci tura kaldığımda da seçimi alacağım. Sokakta bunu görüyorum.

Daha sonra ise Millet İttifakı'ndan herhangi bir teklif alıp almadığı sorusunu yanıtladı:

Gerek yok bu kadar cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, milletvekili dağıtmaya. Teklifler menfaat ittifakı doğrultusunda geldi. CHP listelerini görünce içim sızlıyor. Sadullah Ergin Çankaya'dan aday, Atatürk'ün Çankayası'na hançer. Sadullah Ergin, yargı FETÖ'ye teslim edilirken Adalet Bakanı, Balyoz, Ergenekon davasında yargıyı FETÖ'ye teslim eden bakan. Utanma da kalmamış artık. Şimdi milletvekili yapıyorlar Sadullah Ergin'i. Seçilirse geçmişe dönük hesap sorulurken Ergin'den sorulacak mı?

"İkinci Tura Kalamazsam O Zaman Konuşuruz!"

"Kadrosu yok" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Muharrem İnce, seçilmesi durumunda 1 cumhurbaşkanı yardımcısı ve 13 bakan atacağını söyledi. 40 kişilik bir 40'lar meclisi oluşturacağını ve her görüşten insanın mecliste yer alacağını söyleyen İnce, "Millet İttifakı'na katılma defteri kapandı mı?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

İttifak diye bir şey yok artık. Bu iş bitti, imzalar toplanmış, kampanyamızı yapıyoruz, ben geziyorum. İkinci tura ben kalacağım diyorum, kalamazsam o zaman konuşuruz.