Öğretim Üyesi Kodaman İYİ Parti'den Aday Adayı Oldu

Öğretim Üyesi Kodaman İYİ Parti'den Aday Adayı Oldu
İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olan öğretim üyesi Prof. Dr. Timuçin Kodaman, seçim sürecinde ve sonrasında dış politikada yaşanabilecek gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere ilişkin...

İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olan öğretim üyesi Prof. Dr. Timuçin Kodaman, seçim sürecinde ve sonrasında dış politikada yaşanabilecek gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere ilişkin konuşan Kodaman, milli güvenlik sorunlarına dikkat çekti:

Türkiye'nin içinde bulunduğu seçim sürecinde ve seçim sonrası ABD ile ilişkilerde görülebilecek değişime ilişkin konuşan Prof. Dr. Kodaman,"Seçim sürecinde iktidarın Amerika ile ilişkileri söylem düzeyinde gereceği görülüyor. Seçim sürecine yaklaşıldığı bir dönemde Suriye’nin Kuzeyine bir operasyon yapma olasılığının da göz önünde bulundurulması gerekir. Hükümet değişirse, söylem düzeyinde karşıtlığın yerine masada ulusal güvenliğimizi korumak ve oldubittilere izin vermemek için diplomasinin, askeri gücün ve ekonomik enstrümanların bir arada kullanıldığı akıllı güç politikasını devreye sokacağız. Akabinde oğru taktik ve stratejiler ve akıllı güç kullanımı ile Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı milli güvenlik sorunları çözülecektir. Türk dış politikasının temel belirleyici unsuru ulusal çıkarıdır ve bu bağlamda hükümet değişikliğinde ABD ile ilişkiler ulusal çıkarlarımız bağlamında devam edecektir.

Daha sonra F-35 sorununa değinen Kodaman, Türkiye'nin bölgede aktif bir hava gücüne sahip olmasını istemeyen İsrail ve ABD'nin rolünü aktararak şunları söyledi:

Ancak bize gerekçe olarak S-400 hava savunma sistemi gösteriliyor. Türkiye hem S-400’ü hem de F-35 uçaklarının savunma konseptine kazandırması gerekiyor. Çözüm de, Askeri diplomasi yolu ile küresel rekabet içeresinde olan ülkeler arasında silah kapasitelerinin öngörülebilir olması sağlanabilirse, çözüm fırsatı yakalanabilir