İddia: Muharrem İnce Bu Akşam Adaylıktan Çekilecek

İddia: Muharrem İnce Bu Akşam Adaylıktan Çekilecek
Muharrem İnce'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamalar kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu, dün İnce'ye ittifak teklifinde bulunmamış. Yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na başarılar dileyen İnce'yle ilgili medyada yer alan...

Muharrem İnce'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamalar kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu, dün İnce'ye ittifak teklifinde bulunmamış. Yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na başarılar dileyen İnce'yle ilgili medyada yer alan kulisler ise durumun tam tersini gösteriyor.

Medyada yer alanlara göre iki parti arasındaki görüşmeler hala devam ediyor ve yine iddialara göre Muharrem İnce, bu akşam Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekildiğini açıklayacak.

Memleket Partisi'nin Genel Başkanı ve önceki seçimlerde CHP'den cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilip çekilmeyeceği büyük merak konusu oldu. Dün partinin genel merkezinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen İnce, görüşme sonrasında adaylıktan çekilmediğini söylemişti.

Daha sonra yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını kaydeden İnce, adaylıktan çekilmediğini yineledi ve Kılıçdaroğlu'na seçimlerde şans diledi.

Ancak medyada yer alan kulislerde iki partinin görüşmelerini sürdürdüğü söylendi. Hatta öyle ki Muharrem İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekileceği ve bu bilginin de bugün duyurulabileceği bildirildi. Anlaşma ise yine kulislerde yer alanlara göre bakanlık sayısında yapılacak olan pazarlığa bağlı.

Bakanlık ve 3 Milletvekilliği Teklif Edilecek 

Medyada yer alan iddialara göre CHP, İnce'ye Milli Eğitim Bakanlığı ve CHP listelerinden 3 milletvekilliği önerecek. İnce'nin büyük ihtimalle teklifi kabul edeceği düşünülürken, muhtemelen bu akşam adaylıktan çekildiğini duyuracağı söyleniyor. Ancak yine de şimdilik her şey belirsiz ve İnce, söylediği gibi adaylıktan çekilmeyebilir.