Milletvekillerinin Kampanya Harcamaları Dudak Uçuklattı

Milletvekillerinin Kampanya Harcamaları Dudak Uçuklattı
500 bin liradan başlayıp 10 milyon liraya kadar çıkan bütçelerle seçim kampanyalarını yürüten milletvekili adayları, köylerde sandalye isteyen ya da evlenmek için "eş" isteyenlerle karşılaşıyorlar.Medyada yer alan haberlere...

500 bin liradan başlayıp 10 milyon liraya kadar çıkan bütçelerle seçim kampanyalarını yürüten milletvekili adayları, köylerde sandalye isteyen ya da evlenmek için "eş" isteyenlerle karşılaşıyorlar.

Medyada yer alan haberlere göre adayların harcama listelerinde seçim bürosu kiralama, el ilanı, afiş, broşür, kartvizit, billboard süsleme, bayrak, raket, poster, otobüs veya minibüs kiralama, otobüs giydirme, fotoğraf ve video çekimi, tanıtım videoları, mazot giderleri, yerel veya ulusal medya reklam maliyetleri gibi kalemler yer alıyor.

Adayların harcama listesinde çay ve kahve masrafları da bulunuyor. Kahvehaneleri ziyaret eden adaylar, salonda bulunanlara çay, kahve ve yemek ısmarlıyorlar.

10 Milyon TL'yi Bulan Harcamalar

Milletvekili adaylarının seçim kampanyası için 500 bin liradan başlayan ve 10 milyon liraya kadar çıkan bütçeler ayırdığı ifade ediliyor. Bu bütçe ise seçim bölgelerine ve adayların kendi bütçelerine bağlı olarak değişebiliyor.

Bazı adaylar ise seçim kampanyaları için çok sınırlı bütçeler ayırırken sadece el broşürleri için harcama yapıyor. Kendi sosyal medya hesaplarından mesajlarını vererek vatandaşlarla birebir görüşmeler yaparak kampanyalarını sürdürüyorlar.

Adayların kampanyalar sırasında en çok karşılaştığı talepler arasında iş, yol parası, telefon ve tabletin yanı sıra bazı vatandaşların borçları için para ya da evlenmek için yardım istemeleri yer alıyor.