Metropoll Araştırma'dan Yeni Anket

Metropoll Araştırma'dan Yeni Anket
Seçime 41 gün kadar kısa bir süre kalırken çok sayıda araştırma şirketinden her gün birbirinden farklı anketler geliyor.14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için...
Seçime 41 gün kadar kısa bir süre kalırken çok sayıda araştırma şirketinden her gün birbirinden farklı anketler geliyor.14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için kıyasıya rekabet başladı. Anket şirketlerinin sonuçları kamuoyu ve partiler arasında ne kadar oy dağılımı olduğunu gösterirken, Metropoll Araştırma'dan yeni bir paylaşım geldi.

Gazeteci Murat Yetkin, paylaştığı bir tweet'te Konda, Panora ve Metropoll Araştırma'nın anketlerine dikkat çekti. Paylaşımında "Muhalefette alarm zilleri çaldırması gereken üç anket. Konda, Panora ve MetroPoll anketleri hiçbir şeyin çantada keklik olmadığını gösteriyor." ifadelerini kullanarak bir video paylaştı.

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, 11-14 Mart tarihlerinde gerçekleştirdikleri anketlerin sonuçlarını paylaştı. Twitter'dan paylaşım yapan Sencar, şu ifadeleri kaydetti:

Metropoll'ün 11-14 mart tarihleri arasında alan çalışmasını gerçekleştirdiği Mart ayı araştırmasına göre Cumhur İttifak'ının oyu yüzde 42.1, Millet İttifak'ının oyu yüzde 37.6'dır.