Mansur Yavaş Seçimi Yorumladı: Millet Kararını Verdi!

Mansur Yavaş Seçimi Yorumladı: Millet Kararını Verdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adıyaman'da Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan provokasyona dikkat çekerek, "Dün gördüğümüz gibi saldırganları gördük ve Adıyaman'daki provokasyonları...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adıyaman'da Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan provokasyona dikkat çekerek, "Dün gördüğümüz gibi saldırganları gördük ve Adıyaman'daki provokasyonları da gözlemledik. Şimdi iktidar ne yapacak bakalım. Bu ucube sistemin artık ortadan kalkması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Seçimle ilgili görüşlerini de paylaşan Yavaş, "Görünen o ki millet kararını vermiş. Umarım mevcut iktidar gider ve altı liderin yan yana geldiği, istişareye dayalı bir yönetim oluşturulur. Anketler de bunu gösteriyor" dedi.

Öte yandan Mansur Yavaş seçime dair görüşlerinde vatandaşın kararını verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

Görünen o ki millet kararını vermiş. İnşallah artık mevcut iktidar gidecek ve uzlaşmaya dayalı; altı liderin yan yana geldiği, istişare ettiği bir yönetim kurulacak. Anketler de onu gösteriyor. Bir; fazla çalışmamız gerekiyor. Çünkü anketlerdeki fark az olursa; 2014'te benim başıma gelen bu ülkenin başına gelebilir. Hatırlarsanız 2018 yılında da ‘atı alan Üsküdarı geçti, işinize bakın’ dendi, geçti. Bunlara bizim fırsat vermememiz lazım. Onun için kuvvetli bir şekilde mecliste olunması lazım.

Yavaş, buradaki konuşmasında ayrıca, Adıyaman'da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan provokasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Hak olan her şeyi başkasına haram gördüler, şimdiye kadar. FETÖ ile iş birliği yaptılar. 'Bu yanlış' diyen herkesi hainlikle suçladılar" ifadelerini kullanan Yavaş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Çözüm sürecine girdiler, 'Siz hata yapıyorsunuz' dendi. Onlara da ‘kandan besleniyorsunuz’ dediler. Ve hepsinden de döndüler şimdi, 'Biz hata etmişiz.’ Dış politikada da herkesle sıfır sorun derken herkesle kavga ettiler. Şimdi tekrar arayı herkesle bulacağız diye uğraşıyorlar. Böyle bir yönetim şekli olmaz. Bunların ortadan kalkması, ekonominin düzlüğe çıkması ve en azından artık üstümüze baskılanan bu sistemin… Tweet atamıyor gençler, tweet atarsa aynı gece evinden alınıyor. Dün gördünüz, saldıranları gördünüz. Adıyaman’daki provokasyonu gördünüz. Bakalım ne yapacak iktidar, bunlarla ilgili bir adım yapacak mı? Artık bu ucube sistemin ortadan kalkması lazım.