Liste Düğümü Çözüldü! Millet İttifakı Aday Kontenjanlarını Belirledi

Liste Düğümü Çözüldü! Millet İttifakı Aday Kontenjanlarını Belirledi
Son iki günde bire bir görüşmeler gerçekleştiren altı lider, seçimlere iki liste ile girme kararı aldı. İlk listede CHP, DP, Gelecek ve Saadet Partisi yer alacakken, ikinci listede tek başına İYİ Parti yer alacak. Ayrıca Millet...

Son iki günde bire bir görüşmeler gerçekleştiren altı lider, seçimlere iki liste ile girme kararı aldı. İlk listede CHP, DP, Gelecek ve Saadet Partisi yer alacakken, ikinci listede tek başına İYİ Parti yer alacak. Ayrıca Millet İttifakı, yaklaşık 12 ilde fermuar sistemini uygulayarak İYİ Parti ile CHP adaylarına aynı listelerde yer verecek.

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayını belirlediği Altılı Masa, milletvekili aday listeleri hakkındaki çalışmalarını da sonlandırdı. Salı ve çarşamba günü gerçekleştirilen ikili görüşmelerde liderler, ortak liste konusunda uzlaşmaya vardı. Altı parti genel başkan yardımcısı da liderlerin anlaştığı konular üzerinde çalışmalarını tamamladı.

Buna göre, Millet İttifakı 69 ilde iki liste halinde seçimlere girecek. İYİ Parti listeleri, kendi adaylarına açık olacakken, diğer tüm partiler CHP listelerini kullanacak. CHP'nin dört partiye 30-40 kontenjan ayıracağı bildirilirken, listelere adayların yerleştirme çalışmaları için ise AKP ve MHP arasındaki müzakerelerin sonuçlanması bekleniyor.

Ayrıca, 12 ilde fermuar sistemi uygulanarak İYİ Parti ile CHP adayları aynı listelerde yer alacak. Bu konuda kesin anlaşmaya varılan iller ise Adıyaman, Aksaray, Bartın, Bayburt, Düzce, Çorum, Erzincan, Gümüşhane, Malatya, Rize, Van ve Yozgat olarak belirlendi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, liste konusundaki kesin onayı almak üzere Parti Meclisi'ni toplayacak. Liste kesinlik kazandıktan sonra, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri için kura çekilecek.

Pazar günü ise listeler kesinleştirilecek ve siyasi partilerin genel merkezleri, aday listelerini YSK'ye teslim edecekler. YSK tarafından partilerin verdikleri aday listeleri incelenerek, 15 Nisan Cumartesi günü geçici, 19 Nisan Çarşamba günü de kesin aday listeleri açıklanacak.