Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Edirne Ziyareti

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Edirne Ziyareti
Kılıçdaroğlu, caminin tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, Edirne'nin tarihi dokusunu korumak için çalışmalarının süreceğini belirtti. Ziyaret, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.CHP Genel Başkanı ve Millet...

Kılıçdaroğlu, caminin tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, Edirne'nin tarihi dokusunu korumak için çalışmalarının süreceğini belirtti. Ziyaret, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de bulunan Eski (Ulu) Cami'yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, partililerinin karşılamasıyla Edirne otoyol gişelerinde konvoy halinde camiye gitti.

Ziyaret sırasında, caminin avlusundaki hat yazılarına bakan Kılıçdaroğlu, daha sonra camiye girerek Eski Cami Müezzini Hasan Cerrah'dan bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, caminin önemli unsurları arasında yer alan Rükn-ü Yemani bölümünü ve Hacı Bayram-ı Veli'nin vaaz verdiği kürsüyü de inceledi.

Ziyaret boyunca vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, cami avlusunda bekleyen vatandaşların alkışları arasında Bulgaristan'daki programlara katılmak üzere ayrıldı.

Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP ve İYİ Parti Edirne milletvekili adayları ve partililer eşlik etti.