İzmir'de Partiler Ön Seçime Gitme Kararı Aldı

İzmir'de Partiler Ön Seçime Gitme Kararı Aldı
14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek olan genel seçimlere sayılı haftalar kala İzmir'de 1. ve 2. bölgeden milletvekili olmak isteyenler aday adaylık başvurularına devam ediyor. MHP, İYİ Parti, CHP ve AK Parti'den dikkat çekici isimler...

14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek olan genel seçimlere sayılı haftalar kala İzmir'de 1. ve 2. bölgeden milletvekili olmak isteyenler aday adaylık başvurularına devam ediyor. MHP, İYİ Parti, CHP ve AK Parti'den dikkat çekici isimler başvuru yaparken, partilerin takvimlerindeki ön seçimler de belli oldu.

AK Parti Yoklama Yapacak

AK Parti İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda Cumartesi günü ön seçim yoklamasında teşkilat mensupları, milletvekili olarak görmek istedikleri isimleri belirleyecek.

Saat 10.00'da başlayıp 16.00'a kadar devam edecek olan yoklamayı AK Parti Genel Merkezi'nden görevlendirilen koordinatörler gerçekleştirecek. Söz konusu yoklamada şu anki milletvekilleri, eski milletvekilleri ve il eski başkanları oylanmayacak.

Yoklamada; ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, büyükşehir ve ilçe meclis üyeleri ile mahalle başkanları oy kullanabilecek. Oylama sonrasında ise tüm sandıklar Ankara'ya götürülecek ve genel merkezde açılacak.

İYİ Parti Sandık Kuracak 

18 ilde aday belirlemek için sandık kurma kararı alan İYİ Parti, İzmir'de ön seçim yapacak. 25-28 Mart tarihlerinde aday adayları listelerinin oluşturulması, il başkanlıklarına bildirilmesi, il başkanlıklarının oy verme tarih ve yerlerini belirleyerek üyelere duyurmasıyla süreç başlayacak.

1-2 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak olan ön seçimde, sayımlar sonrası cinsiyet kotası uygulanmış nihai liste Seçim İşleri Başkanlığı'na gönderilecek. 3-6 Nisan 2023 tarihlerinde listeye giren adaylar mülakata girecek ve 7 Nisan'da sonuçlar genel başkanlığa teslim edilecek.

CHP ve MHP Ön Seçim Yapmayacak 

MHP İzmir'in ön seçim yapmayacağını iletirken, milletvekili adaylarının partinin genel merkezi tarafından belirleneceği bildirildi. CHP de yine İzmir'de ön seçim yapmayacak partiler arasında bulunuyor.

Son olarak alınan bilgilere göre İzmir'de AK Parti 202, CHP 210, MHP ve İYİ Parti de yaklaşık 100 ismin adaylık başvurusunda bulunduğunu bildirdi.