İttifak ve Partilerin Oy Pusulasındaki Yerleri Netleşti

İttifak ve Partilerin Oy Pusulasındaki Yerleri Netleşti
14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy pusulasında siyasi parti ve ittifakların yer alacakları sıra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından incelendi ve kesinleşti.YSK, seçime katılacak ittifak ve partilerle...

14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy pusulasında siyasi parti ve ittifakların yer alacakları sıra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından incelendi ve kesinleşti.

YSK, seçime katılacak ittifak ve partilerle ilgili incelemesini tamamladıktan sonra oy pusulasındaki sıralamayı son şekline getirdi. Bu kapsamda, 8 Nisan'da kura çekimi yapılan ittifaklar ve partilerin oy pusulasındaki yerleri değişti.

Buna göre, kesinleşen oy pusulasında, BBP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve MHP'den oluşan "Cumhur İttifakı" 6. sırada yer alacak. Pusulanın 15. sırasında ise CHP ve İYİ Parti'den oluşan "Millet İttifakı" yer alacak. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nden oluşan "Ata İttifakı" ise pusulanın 16. sırasını paylaşacak.

YSK tarafından belirlenen oy pusulasında, ilk sırada Millet Partisi, ikinci sırada Hak ve Özgürlükler Partisi, üçüncü sırada Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Sol Parti'den oluşan "Sosyalist Güç Birliği İttifakı" yer alacak.

Oy pusulasında, dördüncü sırada Genç Parti, beşinci sırada Memleket Partisi, altıncı sırada boşluk, yedinci sırada Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile Türkiye İşçi Partisi'nden oluşan "Emek ve Özgürlük İttifakı" bulunacak.

Sekizinci sırada Adalet Birlik Partisi, dokuzuncu sırada Anavatan Partisi, onuncu sırada Yenilik Partisi, onbirinci sırada Halkın Kurtuluş Partisi, onikinci sırada Milli Yol Partisi, onüçüncü sırada Vatan Partisi ve on dördüncü sırada Güç Birliği Partisi yer alacak.

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Seçimi için kullanılacak oy pusulası YSK tarafından onaylandı. Yurt dışında kullanılacak olan oy pusulalarının basımına başlanmış olup, oy pusulasının boyutu bir metredir. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.