Herkesi Şaşırtacak Son Seçim Anketinde Puan Farkı 7'ye Çıktı

Herkesi Şaşırtacak Son Seçim Anketinde Puan Farkı 7'ye Çıktı
ORC Araştırma Şirketi herkesi şaşırtacak skorlara konu olan son seçim anketini açıkladı.ORC, 7-11 Nisan tarihleri arasında 42 şehirde 5 bin 400 katılımcıyla bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. Araştırmaya katılanlara...

ORC Araştırma Şirketi herkesi şaşırtacak skorlara konu olan son seçim anketini açıkladı.

ORC, 7-11 Nisan tarihleri arasında 42 şehirde 5 bin 400 katılımcıyla bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. Araştırmaya katılanlara "Bu pazar seçim olsa hangi adaya oy verirsiniz" sorusu yöneltilirken, dikkat çekici sonuçlar elde edildi.

ORC'nin son seçim anketine göre, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a göre 7,4 puan önde yer aldı.

  • ORC'nin seçim anketi sonuçları ise şu şekilde oldu:
  • Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu: %48,9
  • Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan: %41,5
  • Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce: %7,2
  • ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan: %2,4

Partiye sadık seçmenlerinin sayısında kayda değer bir düşüşle karşı karşıya olan AKP, son anketlere göre güç kaybediyor.

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan son kamuoyu araştırmasına göre, bu pazar seçim yapılsa AKP'ye verilecek oy oranı yüzde 31,6 olarak ölçüldü. Bu rakam ise AKP'nin 2018 genel seçimlerinde aldığı yüzde 42,6'lık oy oranından 11 puan daha düşük oldu. Ankete katılanların yüzde 28,5'i CHP'ye oy vermeyi düşünürken, İYİ Parti yüzde 14,3 ile üçüncü sırada yer aldı.