Hangi Cumhurbaşkanı Adayı 4.5 Puanlık Fark Açtı?

Hangi Cumhurbaşkanı Adayı 4.5 Puanlık Fark Açtı?
Mart ayında yapılan 9 farklı seçim anketinin sonuçları bir araya getirildi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir öngörü ortaya çıktı.Buna göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 48.3, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

Mart ayında yapılan 9 farklı seçim anketinin sonuçları bir araya getirildi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir öngörü ortaya çıktı.

Buna göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 48.3, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43.8 olarak belirlendi. Muharrem İnce'nin oy oranı ise yüzde 5.5 oldu. Aradaki fark yüzde 4.5 olarak ölçülürken, seçim,n ikinci tura kalma ihtimali arttı.

Türkiye'nin seçimlere doğru yol almasıyla birlikte, anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyorlar. Mart ayı içinde yapılan 9 anket şirketinin sonuçları birleştirilerek, seçimlerle ilgili yeni bir öngörü daha elde edildi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'dan 4.5 Puan Önde

Son yapılan anket çalışmasına göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın adayı olarak seçim yarışına girdiği Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 4.5 puanlık bir önde olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu yüzde 48.3'lük oy oranı ile birinci sırada yer alırken, Erdoğan yüzde 43.8'lik oy oranı ile ikinci oldu. Muharrem İnce ise Memleket Partisi Genel Başkanı olarak yüzde 5.5 oy oranı ile üçüncü sıraya yerleşti. Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan ise yüzde 2.2 oy oranı ile son sıraya yerleşti.

İkinci Tur İhtimalleri Güçlendi

Yapılan ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalacak gibi görünüyor. Eğer 14 Mayıs'taki seçimlerde benzer bir durum ortaya çıkarsa, vatandaşlar 28 Haziran'da tekrar sandık başına giderek en çok oy alan iki aday arasında tekrar seçim yapacaklar.