Genar Araştırma'dan Bayram Anketi!

Genar Araştırma'dan Bayram Anketi!
Genar Araştırma şirketi tarafından yapılan yeni bir seçim anketinin daha sonuçları paylaşıldı. Anket, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kim kazanır?" ve "Bugün bir milletvekili genel seçimi yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?"...

Genar Araştırma şirketi tarafından yapılan yeni bir seçim anketinin daha sonuçları paylaşıldı. Anket, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kim kazanır?" ve "Bugün bir milletvekili genel seçimi yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorularını içerdi.

Sonuçlara göre de AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan rakiplerinin önünde yer aldı. İşte Genar Araştırma'nın yeni anketi ve detayları...

RTE Öne Geçti 

Genar Araştırma şirketinin başkanı İhsan Aktaş, Nisan ayı sonuçlarını açıkladığı seçim anketinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin önemli bir avantaj elde ettiği ortaya çıktı. Anket, vatandaşlara öncelikle "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kim kazanır?" sorusunu yöneltti.

Ankete katılan vatandaşların %54'ü Erdoğan'ın ve %41,8'i Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını söyledi. Ankette, Muharrem İnce %3,1 ve Sinan Oğan %1,1 oranında oy aldı.

Aynı vatandaşlara, milletvekili genel seçimlerinde kime oy verecekleri de soruldu. AK Parti'yi destekleyenlerin %98,2'si Erdoğan'ın seçimi kazanacağına inanırken, MHP'ye oy verenlerin %83,7'si de yine Erdoğan'ın kazanacağını düşündüklerini belirtti.

Milletvekili Seçimlerinde AKP Önde 

Ankette vatandaşlara "Eğer bugün bir milletvekili genel seçimi yapılacak olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Ankette AK Parti'nin oy oranı yüzde 39.1, CHP'nin oy oranı ise yüzde 26.2 olarak ölçüldü. MHP'nin oy oranı yüzde 7.3 iken İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 7.4 olarak belirlendi.

Anketin bir diğer sonucu ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy oranlarıydı.

Buna göre vatandaşlar yüzde 51.7 Erdoğan'ın, yüzde 48.3 oranında da Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını kaydetti. Böylelikle de ankete göre Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 3.4 puan fark atmış oldu.