Erdoğan Yarın Neyi Müjdeleyecek?

Erdoğan Yarın Neyi Müjdeleyecek?
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündemdeki konuları değerlendirdi.Depremzedeler için konutların inşası için zemin etüt çalışmalarının...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Depremzedeler için konutların inşası için zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, enkaz kaldırma ve zemin etüt çalışmalarının aynı anda yürütüldüğünü söyledi. Zemin etüt raporlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu raporlara göre adımların atılması gerektiğini söyledi.

Depremde az hasar gören yapıların bile güçlendirilmesine gerek olmadığını ifade eden Erdoğan, bunların sıfırdan yeniden inşa edilmesi gerektiğini ve bu işlem için zeminin sağlıklı olduğu yerlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Daha sonra da 20 Nisan'da (yarın) vereceği müjdeye değindi.

Karadeniz Gazı Çıkıyor! 

Gazetecilerin Karadeniz'deki doğal gaz çalışmalarını ve gaz fiyatlarının vatandaşa nasıl yansıyacağı sorularını da yanıtlayan Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

Müjdemizi inşallah 20 Nisan'da açıklayacağız. Karadeniz gazının ilk fazını Filyos'ta devreye alacağız. Sakarya Gaz Sahası, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesidir. 16 Nisan'da, kuyulardaki vanalar açılarak, deniz altındaki ana iletim hattına gaz verilmeye başlandı. Bu sahadaki üretimi 3 yıl içinde 40 milyon metreküpe kadar çıkaracağız. İkinci faz bitince tüm konutların gaz ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye ulaşacağız ve burada inşallah bir yandan da yeni keşifler için hazırlıklar yapıyoruz. Orta Karadeniz'de sismik çalışmalar tamamlandı. Değerlendirme aşamasına geçildi. Doğu Karadeniz'de sismik çalışmalar sürüyor. Sismik çalışmaların ardından da sondaj çalışmaları başlayacak. Batı Karadeniz'deki keşif bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. İnşallah hem kendi gazımızı üretecek hem de diğer ülkelere gaz satacak bir seviyeye geleceğimiz günleri de göreceğiz.