Dünya Basınına Göre 14 Mayıs Seçimlerinde Hangi Aday Önde?

Dünya Basınına Göre 14 Mayıs Seçimlerinde Hangi Aday Önde?
Dünya genelinde Türkiye'de yapılacak olan seçimlerle ilgili çeşitli ülkelerden de anket ve yorumlar gelirken, Yunan basınından dikkat çekici bir haber paylaşıldı.Protothema isimli şirketten yayımlanan son anket sonuçları, Yunan...

Dünya genelinde Türkiye'de yapılacak olan seçimlerle ilgili çeşitli ülkelerden de anket ve yorumlar gelirken, Yunan basınından dikkat çekici bir haber paylaşıldı.

Protothema isimli şirketten yayımlanan son anket sonuçları, Yunan basınında "Erdoğan sekiz puan önde" başlığıyla dikkat çekti.

Haberde Cumhur İttifakı'ndan "Dörtlü" ittifak diye bahseden Yunan basını yüzde 42 oy aldıklarını, muhalefetin yüzde 34 aldığını kaydetti.

Sadece Yunan basını değil, aynı zamanda İsrail merkezli The Jarusalem Post da "Türkiye neden ABD'ye vurdu?" şeklinde bir başlıkla okurlarına seslendi.

Gazetenin analistlerinden Seth J. Frantzman şu değerlendirmeyi yaptı:

Son hamleler, Ankara'nın Mayıs'taki seçimler öncesinde ABD ile gerilimi kızıştırma sürecinin bir parçası olabilir.

CNN International ise seçimin kaderini Güneydoğu bölgelerindeki seçmenlerin belirleyeceğini belirtti.

AI Monitor, "Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında kıyasıya yarış" başlığıyla bir haber yayımlarken, şu değerlendirmeyi yaptı:

Kamuoyu yoklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında sıkı bir rekabet olduğunu gösteriyor.