Demirtaş Açıklamayı Yaptı! İttifakın Seçime Nasıl Gireceği Netleşti

Demirtaş Açıklamayı Yaptı! İttifakın Seçime Nasıl Gireceği Netleşti
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçime nasıl gireceğine dair "Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, ittifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar...

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçime nasıl gireceğine dair "Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, ittifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar diliyoruz” açıklamasını yaptı.

14 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım hızla devam ederken, ittifakların liste tartışmaları da sürüyor.

9 Nisan tarihinde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek olan milletvekili aday listeleri hakkında araştırmalar devam ederken, Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçimlere nasıl gireceğini duyurdu. Böylelikle uzun süredir merak edilen seçim krizi yanıtlanmış oldu.

Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

Uzun tartışmalar ve değerlendirmeler sonucunda, Emek ve Özgürlük İttifakının seçime nasıl gireceği artık netleşti. Herkes, hepimiz görüşlerimizi paylaştık. Bundan sonrası ortak karara saygı duymak, destek vermektir. Türkiye İşçi Partili arkadaşlarımıza, İttifak çatısı altında kendi amblemleriyle girecekleri seçimde başarılar diliyoruz. Bizler de hep birlikte, Yeşil Sol Parti’yi en az 100 milletvekiliyle Meclis’e göndermek için canla başla çalışıyoruz.