CHP İstanbul İl Binasına Silahlı Saldırıda 4 Gözaltı Kararı

CHP İstanbul İl Binasına Silahlı Saldırıda 4 Gözaltı Kararı
Valilik tarafından dün saat 04.00'da yapılan yazılı açıklamada, Ali Sami Yen Spor Komleksi Stadyumu'ndan, TEM Otoyolu Edirne'ye seyreden bir araçtan CHP İl Başkanlığı Binası civarında silahla ateş edildiğini aktardı.Daha sonra...

Valilik tarafından dün saat 04.00'da yapılan yazılı açıklamada, Ali Sami Yen Spor Komleksi Stadyumu'ndan, TEM Otoyolu Edirne'ye seyreden bir araçtan CHP İl Başkanlığı Binası civarında silahla ateş edildiğini aktardı.

Daha sonra olayın aydınlatılmasına ilişkin başlatılan çalışmalar kapsamında, olayda kullanılan özel aracın (A.P) adlı şahıs adına tescilli olduğu belirlendi. Araçta yapılan aramada, bir silah ve 15 adet fişek bulunurken, şüpheli (F.E.E)’nin ikametinde yapılan aramada ise 3.77 gr. uyuşturucu madde ve bir hassas terazi ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin ifadeleri de ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre şüpheliler; "E.D.'nin sosyal medyada paylaşım yapmak için araç seyir halindeyken silahla havaya ateş ettiğini" söylediler. Aynı zamanda firar eden E.D. isimli şüphelinin de yakalanması adına yine çalışmalara devam edildiği aktarıldı.

Konuyla ilgili olarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saldırıya ilişkin detayları Twitter hesabından paylaşmış ve ilk belirlemelere göre binaya isabet edenin mermi olmadığını, olay yerinde sadece boş kovanların bulunduğunu bildirmişti.