"Bu Seçimde Kadınlar, Gençler ve Kürtler Belirleyici Olacak"

"Bu Seçimde Kadınlar, Gençler ve Kürtler Belirleyici Olacak"
MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Radyo Sputnik'e konuk oldu. Radyoda Atilla Güner ile Akşam Postası programında son anket sonuçlarını yorumlayan Kulat, özetle şu değerlendirmeleri kaydetti:Kılıçdaroğlu'nun Alevi toplumu...

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Radyo Sputnik'e konuk oldu. Radyoda Atilla Güner ile Akşam Postası programında son anket sonuçlarını yorumlayan Kulat, özetle şu değerlendirmeleri kaydetti:

Kılıçdaroğlu'nun Alevi toplumu hakkındaki açıklamaları özgüvenin işareti olarak görüldü. Vatandaşların yıllardır hissettiği özgüvensizlik sorununu dile getirdi. Siyasetin insanları birbirine karşı suçlayarak değil, farklı siyasi ve İslami tercihlere saygı göstererek yapılması gerektiği anlaşıldı ve bu vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Artık insanlar siyasetçilerde kompleks görmek istemiyor. İnsanlar çekingen ve takiye yapan siyasetçileri istemiyorlar. Siyasetçiler düşüncelerini açıkça dile getirmeli. Önemli olan insanların nasıl inandığı değil, ahlaklı olup olmadıkları, birbirlerine saygı gösterip göstermedikleri ve fikirlerini nasıl ifade ettikleridir.

Özellikle gençler arasında farklı mezheplere ilginin azaldığı gözlemleniyor. Vatandaşlar daha ziyade siyasi kurumların kucaklayıcı bir tutum sergilemesini tercih ediyorlar.

Genç seçmenler, bu seçimin kaderini belirleyen gruplardan biri olarak görülebilirler. Ben de ek olarak, kadınların da bu seçimde oldukça belirleyici olacaklarını düşünüyorum. Çünkü ekonomik zorluklar en çok onların yaşadığı bir konu. Anneler, bu sebeple seçim sonucunda oldukça etkili olacaklar. Türkiye, kadınların, gençlerin ve Kürt seçmenlerin belirleyici olduğu bir seçime doğru ilerliyor.